Dan zdravja v Skupini Emil Frey

V skrbi za zdravje naših zaposlenih smo v mesecu januarju izvedli uporabne delavnice z različnih področij ter jih združili pod nazivom Dan zdravja. Zaposleni so z navdušenjem pridobivali novo znanje in sodelovali pri praktičnih preizkusih.

S podjetjem iHELP smo organizirali tečaj prve pomoči in seminar temeljnih postopkov oživljanja. Sodelujoči so obnovili svoja znanja, pridobili nove veščine in odpravili vse dileme o postopkih oživljanja. Na praktičnih primerih so vsi udeleženci preizkusili, kako se odzvati, kaj storiti najprej, kaj potem ter, predvsem, kako se znebiti strahu. Največji poudarek je bil namenjen uporabi defibrilatorja in preizkusu le-tega ter seznanitvijo s točkami na lokaciji Skupine Emil Frey v Ljubljani, na katerih so defibrilatorji nameščeni.

Vsem, ki cenijo pomen zdrave prehrane, je bila namenjena delavnica z dietetičarko Katjo Simić, ki nas je s svojimi prehranskimi nasveti spodbudila, da bomo še boljši v skrbi za naše prehranjevalne navade. Vsi se namreč zavedamo pomena uravnotežene prehrane za naš organizem: od tega, kaj jemo je odvisen naš izgled, predvsem naša postava, hrana vpliva tudi na kakovost naše kože, las, nohtov … Vemo tudi, da hrana pomembno vpliva na naše počutje. Katja nam je ponudila veliko praktičnih nasvetov, kako si pripraviti zdravo malico in kako poskrbeti, da ne bomo posegali po nezdravih prigrizkih, z zanimanjem smo prisluhnili tudi njenim nasvetom, s katero hrano spodbudimo svoje sposobnosti razmišljanja, pomnjenja in kako preprečiti, da nam po malici storilnost preveč ne pade.

V februarju bomo nadaljevali z delavnico opuščanja kajenja, ti. metodo Easyway, ki jo opisujejo kot “pravo metodo za prave kadilce”. Pri tej metodi kadilci nadaljujejo s kajenjem, dokler ne ugasnejo svoje zadnje cigarete ter temelji na spoznavanju delovanja kadilske pasti in odpravi vseh kadilskih utvar.

Prijave naših zaposlenih že kažejo na izjemno zanimanje in verjamemo, da bo tudi končni rezultat nadvse vzpodbuden.