Dan žena in dan mučenikov

V Skupini Emil Frey se zavedamo pomembnosti naših zaposlenih in brezmejnega potenciala tako sodelavk kot sodelavcev.  

Prav je, da se ob dnevu žena ozremo tudi v preteklost, ko enakopravnost žensk ni bila samoumevna ter se spomnimo vseh žensk, ki so s svojim pogumom in močjo dosegle to, da lahko danes 8. marec praznujemo kot dan ekonomske, politične, socialne in kulturne enakosti žensk z moškimi. 

Ob dnevu žena smo sodelavke za njihov trud in predanost, ki ga vsak dan vlagajo v svoje delo in s katerim skupaj pišejo zgodbo o uspehu Skupine Emil Frey, tudi nagradili. Za to so poskrbele zlate roke izkušenih maserjev, ki so ženskam v našem podjetju ponudili 15 minutno sproščujočo masažo ramenskega obroča. Ta čas je bil namenjen izključno njim in uživale so na polno. 

 

Po dnevu žena, so na svoj račun prišli tudi gospodje. Ob dnevu mučenikov, prazniku moških, ki ga obhajamo 10. marca, smo našim sodelavcem podarili manjšo sladko pozornost. 

Dan mučencev ima korenine v krščanskem izročilu. Tradicionalno moški na dan mučenikov prejmejo za darilo suhe slive, trnje in klobaso kot simboličen opomin, da se mučeništvo v njihovem življenju še vedno dogaja, pa tudi kot znak partneričine pozornosti.