Dobrodelne akcije v letu 2021

V juniju in juliju smo družbe v skupini Emil Frey Slovenija en dan namenile družbeno odgovornim aktivnostim. V podjetjih smo se udeležili različnih humanitarnih akcij in po svojih najboljših močeh v našem lokalnem okolju pripevali k boljšemu jutri.

Zaposleni v družbah P in C Automobil Import so se pridružili Društvu za zaščito konj; gre za prostovoljno in neprofitno organizacijo, ki rešuje in oskrbuje zavržene ter pomoči potrebne konje in druge štirinožne živali ter jim išče nove domove. V kolektivnem in delovnem duhu so društvu pomagali postaviti in obnoviti bivalne prostore za živali.

V Avtu Triglav so združili svoje moči in z obilo dobre volje priskočili na pomoč Zvezi prijateljev mladine Moste-Polje, ki že vrsto let skrbi za to, da je lahko prav vsak otrok deležen brezskrbnih počitnic v prijetnem okolju. V počitniškem domu Vila Šumica so zavihali rokave in se lotili obnove lesenih ograj, klopi, igral, prenove črt na igrišču za košarko, odbojko in nogomet ter urejanja okolice in poti do reke Pišnice.

V družbi Autocommerce so svojo pomoč ponudili slepim, slabovidnim, gibalno oviranim ter nevrorazličnim (med njimi so bili tudi taki, ki so višinske metre nabirali na vozičkih) ter jih popeljali na Planino nad Vrhniko. V vlogi spremljevalcev in pomočnikov so jim omogočili pravi planinski izlet, za oboje pa je bila to nepozabna izkušnja novega prijateljstva in povezovanja. Več o akciji si lahko ogledate v prispevku; nekaj vtisov so zbrali tudi na Planinski zvezi Slovenije.

V AC-Mobilu so svoj humanitarni dan namenili malčkom Kriznega centra Palčica. Otrokom, starim od 0 do 6 let, ki so umaknjeni iz svojega družinskega okolja in jim Center začasno predstavlja edini dom, so uredili okolico in prenovili zunanja igrala, se zavzeto lotili košnje trave, obrezovanja žive meje, sestavljanja novega igrala, renoviranja stare lesene otroške hiške, čiščenja in pometanja okolice hiše ter ostalih opravil.

V Frey Services so prispevali k ureditvi obalnega centra Sonček. V Centru letujejo otroci in odrasli s cerebralno paralizo in drugimi invalidnostmi ter družine z otroki s posebnimi potrebami. Pred začetkom sezone je bilo potrebno urediti kar nekaj stvari: pobarvati ograjo, očistiti žlebove, namestiti streho ob bazenu, posaditi sadike na vrtu, povezati paradižnik…

V Emil Frey Avtocentru so priskočili na pomoč našim najmlajšim. V dogovoru z vrtcem Ciciban, so na njihovih štirih lokacijah opravili veliko različnih del (brušenje in barvanje igral, ograj ter lesenih fasad, obrezovanje žive meje, prekopavanje peskovnikov, košnja trave, ….).

Ob vsem tem pa nismo spregledali tudi poziva Zavoda za transfuzijsko medicino in se zaposleni iz vseh družb udeležili krvodajalske akcije.

Poleg novih izkušenj in občutka zadovoljstva, ki ju prinašajo humanitarna dejanja, smo bogatejši tudi za nove vezi, ki so se stkale med nami in nam tudi na poslovnem področju dale nov zagon. Zbrali smo nekaj odzivov zaposlenih:

Dogodek, kateremu je botrovala solidarnost, kolegialnost ter veselje naših najranljivejših. Poleg koristnega dela, smo se tudi prav lepo imeli. Veselimo se novih izzivov in pomoči tistim, ki jo najbolj potrebujejo.  -Romana R.

 

Dano od srca za mala srčeca. In kar se zapiše v srce, ostane tam za vedno.  -Dean P.

 

Vesela sem, da sem bila del te zgodbe.  -Irena A.

 

Ljudje smo zelo različni. A nič nas ne razlikuje bolj kot dobrosrčnost. Deliti dobro je vrednota ki jo ljudje nosimo v srcu. Ko te ob koncu dogodka z očmi objame gora srečnih nasmejanih otrok je občutek neprecenljiv. In ta dan ko smo ga skupaj preživeli v KCO Palčica me je obogatil.  -Robert S.

 

Najboljši teambuilding v mojem življenju, brez sprenevedanj v igranju namišljenih vlog. Pa še dobro delo smo opravili. 😉  -David R.

 

Na koncu smo bili vsi sodelujoči zelo ponosni na naš rezultat. Prav tako pa tudi zaposleni v vrtcih, še posebej pa otroci, ki so pozorno spremljali vsak naš korak in se veselili, da se bodo septembra vrnili v še lepše okolje z novo pobarvanimi igrali.  -Aleš

Tovrstne akcije bodo poslale naša stalnica, saj zaposleni s tem pridobivamo dragocene izkušnje in informacije o potrebah ljudi, razvijamo nova znanja in uporabljamo pridobljena znanja v družbeno koristen kontekst.