Dobrodelne akcije v letu 2022

V novembru smo zaposleni Skupine Emil Frey en delovni dan namenili družbeno odgovornim aktivnostim in se udeležil različnih humanitarnih akcij. Ponovno smo dokazali, da smo ljudje akcije, odgovorni do našega okolja in lokalne skupnosti.

V AC-Mobilu so svoj humanitarni dan namenili malčkom Kriznega centra Palčica. Otrokom, starim do 6 let, ki so umaknjeni iz svojega družinskega okolja in jim Center začasno predstavlja edini dom, so uredili okolico in osvežili zunanja igrala, se zavzeto lotili košnje trave, obrezovanja žive meje, urejanja peskovnika in čiščenja okolice hiše. Skupaj s sodelavci Avta Triglav pa podarili tudi koš uporabnih igrač. Veselje in široki nasmehi otrok so poskrbeli za daleč najboljše plačilo prijetnega dne.

Zaposleni v podjetjih P in C Automobil Import, Avto Triglav in Star Import so v sodelovanju s Slovensko družbo za gozdove, Geodetskim inštitutom Slovenije in Zavodom za gozdove pomladili in obnovili del v požaru poškodovanih gozdov na Krasu. Dokazali so, da je odgovornost do okolja ena naših temeljnih vrednot. Naša naloga in odgovornost pa je, da gozdove obnavljamo in negujemo, tako, da bodo vseh njihovih pozitivnih učinkov deležni tudi naši prihodnji rodovi.

V podjetju Autocommerce so svojo pomoč ponudili Zvezi prijateljev mladine Moste-Polje, ki že skoraj 70 let otrokom in mladostnikom omogoča zdrav in spodbuden razvoj in ustvarja priložnosti za tiste otroke in mladostnike, ki živijo v težjih socialnih razmerah. Dan so preživeli v počitniškem domu Vila Šumica v Kranjski gori, zavihali rokave in se lotili pleskanja sten. Sveže prepleskane stene in nove pozitivne barve bodo zagotovo pripomogle k bolj prijetnemu in zdravemu bivanju otrok.

Tudi zaposleni podjetja Frey Services so z delovno akcijo prispevali k ureditvi Vile Šumica in dokazali, da ko stopijo skupaj, naredijo res ogromno. Lotili so se manjših vzdrževalnih del, brušenja in barvanja pogradov, čiščenja žlebov in urejanja zunanje okolice. In pripravili Vilo Šumica na sprejem malih in malo večjih gostov, ki v času bivanja pišejo najlepše zgodbe svojih doživetij.

Deliti dobro je vrednota, ki jo ljudje nosimo v srcu. Tovrstna humanitarna dejanja pa nam prinašajo nove izkušnje in občutek zadovoljstva, nas bogatijo in povezujejo.