Prvi Emil Frey dinamični avtosalon: več kot 63.000 kilometrov doživetij!

Po odzivih ljudi, obisku in skupnem številu prevoženih kilometrov v treh dneh največjega avtomobilskega dogodka leta je jasno, da je Slovenija avtomobilska dežela, prežeta s tehniško kulturo, prvi Emil Frey dinamični avtosalon pa spektakel, ki je upravičil visoka pričakovanja. Na njem je več kot 6.000 slovenskih voznikov dobilo priložnost osebnega srečanja z avtomobilsko prihodnostjo.

 

Jožko Tomšič, generalni direktor skupine Emil Frey Slovenija, je ob tem povedal: »V skupini Emil Frey smo hvaležni za vse pozitivne odzive obiskovalcev. To nam odpira nove dimenzije mobilnosti, ki jih do sedaj nismo mogli niti predvideti. Uspeh tega avtosalona je dokaz, da ljudi zanima tehnologija, da jim je varnost na slovenskih cestah zelo pomembna, hkrati pa si želijo kakovostnih storitev mobilnosti. Ta edinstveni avtomobilski dogodek je združil vse generacije in veseli nas, da so obiskovalci prav preko vozil naših znamk vstopili v prihodnost mobilnosti, ki za vse nas pomeni več učinkovitosti, več varnosti, bolj čisto okolje in še več avtomobilskih doživetij.«

Na vseh sedmih vozniških preskusih na poligonu AMZS Centra varne vožnje na Vranskem je bilo videti navdušenost, neučakanost in vedoželjnost številnih voznic in voznikov, ki so prišli po neposredno vozno izkušnjo. Prvi dinamični avtosalon je pokazal, da raznolika mobilnost naših 12 znamk zagotavlja oziroma pokriva vse najrazličnejše želje in potrebe sodobnega voznika. Številni obiskovalci so se lahko prepričali in med 70 različnimi avtomobili poiskali in preskusili svojega idealnega – glede na želje, zmogljivosti, prostornost, varnost in cenovno dosegljivost.

Emil Frey dinamični avtosalon v številkah:  

 

Emil Frey dinamični avtomobilski salon pa je obiskalo tudi 800 otrok, ki so uživali na otroškem spretnostnem poligonu. Omogočili smo jim prve pomembne korake v promet in jim pokazali pot v  svet avtomobilov. Seznanili so se z mrtvim kotom in več kot 350 otrok je ob tovornem velikanu videlo, da voznik ne more videti vsega. Uvideli so, da s svojim dejanjem lahko tudi sami preprečijo nesrečo. Mnogi od njih so dobili tudi svoje prvo simbolično vozniško dovoljenje.

Na oder doživetij so bili postavljeni avtomobili znamk: Alfa Romeo, Abarth, Citroën, DS, Fiat, Honda, Jeep, Mercedes-Benz, Mitsubishi Motors in Peugeot, ter veliki Mercedesov tovornjak leta Actros L in terenska legenda Unimog; ob njihovi vožnji so vozniki spoznali, da je sodobna mobilnost veliko več kot le dolžina, širina, prostornost in moč.

Poglejte video, kako so celotno izkušnjo doživeli obiskovalci.

V enem vikendu je več kot 6.000 obiskovalcev skupaj prevozilo več kot 63.000 kilometrov doživetij in spominov. Za lažjo predstavo: z našimi avtomobili smo po blatu, pesku, prevojih, asfaltu, drsnih površinah v treh dneh skupaj prevozili res izjemno veliko skupno razdaljo v skrajno različnih pogojih. To kaže tudi na veliko zanesljivost avtomobilov naših znamk, ki so v tem testnem vikendu neštetokrat dokazali, da znajo zavirati sami, da najdejo oprijem tudi, ko vsa štiri kolesa izgubijo stik s podlago, da jim zlepa ne zmanjka elektrike, da zmorejo obvladati zdrs in da znajo jadrati v tišini.

Skupaj smo torej v tem avtomobilskem vikendu prevozili toliko kilometrov, da bi brez težav enkrat in pol obkrožili naš planet v njegovi najširši točki po Ekvatorju. Ob tem pa bi s prevoženo kilometrino za seboj pustili še 14.500 kilometrov najdaljše avstralske ceste Highway 1 in še razdaljo med Ljubljano ter Beogradom. Osupljiva primerjava najbolj nazorno pokaže, da so obiskovalci res dobili svojevrstno izkušnjo, podprto z novim znanjem ter izkušnjami. Pri tem izpostavljamo tudi preventivno prometno izkušnjo AMZS, v kateri so obiskovalci lahko skozi »pijana očala« pogledali v pogubno izgubo občutka za prostor in razdaljo ter uvideli, zakaj je alkohol na cesti gorivo smrti. Drugo zelo prepričljivo izkušnjo pa so AMZS inštruktorji ponudili v prevračalniku, iz katerega se je bilo treba rešiti.