Nova zmaga v skupini Emil Frey: Autocommerce dosegel nov prodajni rekord

Podjetje Autocommerce, generalni uvoznik tovornih vozil Daimler Truck AG v Sloveniji, je dosegel nov prodajni rekord in postal vodilni ponudnik težkih tovornih vozil.

V letu 2023, natančneje na dan 29.11.2023, je prodal kar 505 tovornih vozil Mercedes-Benz, kar je največje število prodanih tovornih vozil v zgodovini poslovanja družbe doslej. S tem je Autocommerce postal tudi vodilni ponudnik tovornih vozil v Sloveniji z 22,2% tržnim deležem. To pomeni, da je skoraj vsako četrto novo prodano tovorno vozilo na slovenskih cestah znamke Mercedes-Benz.

Izjemen dosežek potrjuje kakovost in zanesljivost tovornih vozil Mercedes-Benz, ki svojo obljubo znamke Trucks you can trust uresničujejo pri svojem vsakodnevnem delu. Tovorna vozila Mercedes-Benz so namenjena različnim segmentom prevozništva, od distribucije do gradbeništva, od logistike do mednarodnega transporta in javnega sektorja. Z napredno tehnologijo, varnostjo, udobjem in ekonomičnostjo zagotavljajo najboljšo rešitev za vsako potrebo.

Med 505 prodanimi vozili je prevladoval model Actros, ki je bil prodan v 266 primerkih, sledil mu je model Arocs s 167 prodanimi vozili. Preostalih 72 vozil je bilo razdeljenih med modele Atego, Econic in Unimog. Model Actros L, ki predstavlja paradnega konja Mercedes-Benz Trucks ponudbe, je v letu 2023 osvojil tudi laskav naziv Slovenski tovornjak leta 2023, kar njegovo priljubljenost med strankami in vozniki še dodatno potrjuje.

Družba Autocommerce je ponosna na svoj prodajni uspeh in se zahvaljuje vsem svojim strankam za zaupanje.

»Gonilna sila za nas je zagotoviti našim strankam najboljšo možno podporo pri njihovem delu. Ponujamo prava vozila in storitve zanje in skrbimo za brezhibno vzdrževanje. Prepričani smo, da je odličen rezultat posledica kakovosti in zanesljivosti tovornih vozil Mercedes-Benz, ki svojo obljubo znamke »Trucks you can trust« uresničujejo pri svojem vsakodnevnem delu. Dodatno k uspešnemu poslovanju pomembno prispeva tudi odlična prodajna in poprodajna ekipa, servisna mreža z visoko motiviranimi in usposobljenimi zaposlenimi ter razpoložljivost nadomestnih delov.« Rasto Oderlap, direktor podjetja Autocommerce.  

Za naslednje leto v podjetju napovedujejo nadaljnjo krepitev vodilnega položaja na trgu in prve prodaje električnih gospodarskih vozil Mercedes-Benz.