Otroci odkrivajo avtomobilsko mesto Emil Frey

Potem ko so lansko leto otroci naših zaposlenih že spoznali avtomobilsko mesto za Bežigradom, tudi letos nadaljujemo z družbeno odgovornimi aktivnostmi za otroke.

Tokrat so avtomobilsko mesto Emil Frey skozi štiri izobraževalne module spoznavali otroci iz vrtca Ciciban v naši neposredni bližini. Skoraj dvajset razigranih in znanja željnih otrok je obiskalo servis gospodarskih vozil Autocommerce in salon vozil Emil Frey Avtocenter. Zvedavim otrokom smo ob pomoči naših sodelavcev in obrazov skupine Emil Frey prikazali mrtvi kot kamiona in jih tako vzpodbudili k dodatni previdnosti v prometu. Skozi zanimivo praktično delavnico so se otroci v kabini kamiona lahko sami prepričali, da jih vozniki kljub previdnosti zaradi mrtvega kota ne vidijo.

V nadaljevanju smo otroke pripravljali na električno mobilnost. Otroci so spoznali neslišnost električnih vozil in ugotovili, da morajo kot udeleženci v prometu biti previdni tudi takrat, ko se zdi da nikogar ni. Usvojili pa so tudi veščine potrebne za polnjenje električnega vozila Peugeot e-Rifter.

Otroke smo za pridobljeno znanje nagradili z Emil Frey priznanjem Moji prvi koraki v promet, katerega krasi zmagovalna risba nadarjenega Urbana Grahovca.

Sledil je ogled servisa gospodarskih vozil in predstavitev poklica avtomehanik, v katerem so se lahko preizkusili tudi sami. Za zaključek pa so si otroci ogledali še salon osebnih vozil Mercedes-Benz in spoznali poklic prodajnega svetovalca za osebna vozila.

»Za otroke je bila to res zanimiva izkušnja. Všeč nam je bilo, da so lahko preko praktičnih izkušenj spoznali pomembnost mrtvega kota, se naučili, da moramo biti na cesti še posebej pozorni na skoraj neslišna električna vozila. Bili so navdušeni nad tem, da so sedeli v tovornjaku, si ogledali veliko tehnično delavnico, preizkusili različne pripomočke za popravila vozil ter se sprehodili skozi salon avtomobilov. Otroci so sedeli v avtomobilu, spoznali starodobna in novejša vozila, predvsem pa uživali, ko so na električno polnilnico priklapljali električno vozilo. Veliko smo doživeli in odšli od vas polni vtisov in izpolnjenih pričakovanj. Seveda pa so bili otroci zelo veseli priznanj za opravljene naloge in darilc, ki so jih prejeli. Hvala celotni ekipi!« je vtise strnila vzgojiteljica Mateja Tomšič.

Verjamemo, da smo pridobil kakšnega novega avtomobilskega navdušenca in mladim radovednežem ob prijetnem druženju predvsem podarili dragoceno znanje, ki bo pripomoglo k njihovi večji varnosti v prometu ter spoznavanju tehničnih poklicev.

V simpatičnem videu lahko še preverite vtise otrok, mi pa se že veselimo naslednjih obiskov.