Otroci zaposlenih odkrivajo avtomobilsko mesto Emil Frey

Ker so naši zaposleni naše največje bogastvo, se tekom leta zvrsti mnogo zanimivih, družabnih in humanitarnih dogodkov. Tokrat pa smo v avtomobilsko mesto Emil Frey povabili otroke naših zaposlenih.

Živahni skupini 40 otrok starih med 4 in 12 let ter njihovim staršem oziroma našim zaposlenim smo, ob  pomoči sodelavcev in obrazov Skupine Emil Frey, razkazali zanimive postaje našega avtomobilskega mesta za Bežigradom. Verjamemo, da smo s tem odgovorili na marsikatero vprašanje, ki ga svojim staršem v zvezi z njihovim delom zastavljajo mladi radovedneži.

Otroke smo za raziskovanje opremili z majčkami, ki jih je krasila zmagovalna natečajna risba nadarjenega Urbana Grahovca. V času dogodka se je pri nas mudil tudi Robert Lešnik, veliko ime oblikovanja pri znamki Mercedes-Benz, in si z zanimanjem ogledal razstavljene risbe vseh sodelujočih mladih umetnikov. Nad videnim je bil navdušen in veseli ga, da mladi talenti razumejo smernice razvoja vozil.

Po uvodnem predavanju smo otroke popeljali do servisa gospodarskih vozil Mercedes-Benz, kjer jim je smo jim podrobno pojasnili, kako s sodelavci zanesljivo poskrbijo za težka tovorna vozila na naših cestah, ob sprehodu po delavnici so si ogledali različne izvedenke tovornih vozil ter se za nepozabno izkušnjo med drugim povzpeli še v kabino kamiona in se za slovo posladkali s sladoledom.

V servisu osebnih vozil Mercedes-Benz smo otrokom omogočili, da z dvigalom dvignejo ali spustijo avto in s kladivom poravnajo ali skrivijo pločevino. Za konec pa so nam otroci pustili še svoje umetniške podpise na odsluženih vratih vozil.

V sodobnem skladišču nadomestnih delov smo jim najprej prikazali delo z viličarjem in izvedli tekmovanje »Kdo je težji – punce ali fantje?«. S tovornim dvigalom smo se popeljali dve nadstropji pod zemljo, kjer so se otroci pomagali pri sestavljanju škatel.

Pot nas je vodila še do avtopralnice, kjer smo otroke obdarili s kuponom za pranje vozila na avtomatski stezi ter žetonom za sesanje. Obiskali smo tudi salon vozil Honda in Mitsubishi, kjer smo otroke naučili priklopiti vozilo na električno polnilnico. Polni vtisov z raziskovalne poti smo dan zaključili v Šolskem centru Emil Frey, kjer smo imeli zaključek ter jih pojasnili osnovna pravila v prometu in jih opozorili tudi na neslišnost električnih vozil. Otroci so na raziskovalni poti vestno zbirali žige in si za vse zbrane na koncu prislužili uporabno nagrado, svoje vtise so prelili v risbe in zgodbe ter zagotovo potešili tudi svojo avtomobilistično radovednost.

Tudi v bodoče bomo kot Skupina Emil Frey sledili temu, da gradimo kulturo, ki temelji na prijaznih medčloveških odnosih, saj želimo, da so vsi naši zaposleni predani, vestni in odgovorni na vsakem koraku.