Pomagali smo pri servisu gasilskega vozila PGD Ivanje selo

Skupina Emil Frey redno sodeluje v različnih humanitarnih in družbeno odgovornih aktivnosti, pred poletjem smo tokrat poskrbeli še za strokovno servisno oskrbo intervencijskega vozila PGD Ivanje selo. 

Družbena odgovornost je ena temeljnih vrednot vseh podjetij, ki delujejo v skupini Emil Frey. Usmerja naše delovanje in spodbuja poslovne odločitve, ki imajo družbeno korist in upoštevajo načela trajnostnega delovanja. Prav z njim povezane aktivnosti so del strategije našega poslovanja, vključenost v lokalno okolje in njegova podpora pa cilj, ki ga pri tem zasledujemo. 

Kadar le lahko, se odzovemo in sodelujemo v različnih humanitarnih in družbeno odgovornih aktivnostih ter tako prispevamo k lažjemu delovanju številnih organizacij in društev. V poslovni enoti podjetja Emil Frey Avtocenter v Ljubljani nadaljujemo tradicijo pomoči prostovoljnim gasilskim društvom.  

Tokrat smo brezplačno zamenjali zobati jermen ter vse preostale jermene s pripadajočim ležaji in napenjalci na intervencijskem vozilu Mitsubishi L200 prostovoljnega gasilskega društva Ivanje selo, ki tradicijo gasilske dejavnosti razvija že prek 95 let in se ponaša s 186 člani, od tega je 15 operativnih gasilcev, 18 mladincev in 11 pionirjev. 

Ključe servisiranega vozila sta iz rok Toneta Javha, vodje poprodaje za znamki Honda in Mitsubishi Motors v PE Ljubljana prevzela predstavnika PGD Ivanje selo, namestnik poveljnika Jan Urbas in gasilec Žan Hrestak, ki sta se ob predaji zahvalila za servisno donacijo in poudarila pomen dobro vzdrževanih vozil in opreme. Servisirano vozilo namreč uporabljajo na vseh intervencijah in usposabljanjih operativne enote, v lanskem obsežnem požaru na našem Krasu so sodelovali v kar petih izmenah in tudi zahvaljujoč odličnim voznim lastnostim vozila, so bile vse intervencije uspešne.  

Ponosni smo, da lahko s svojo strokovnostjo in zanesljivimi storitvami zagotavljamo brezhibno delovanje vozil in njihovo varno udeležbo v prometu ter ob tem podpiramo gasilske organizacije, katerih poslanstvo je veliko več kot le intervencija v primeru požarov. 

Foto: Luka Gregorič in PGD Ivanje Selo