S predsedniškimi kandidati o trajnostni mobilnosti

Avto-moto zveza Slovenije je v ponedeljek, 17. oktobra v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem organizirala srečanje kandidatov za predsednika republike, na katerem so spregovorili o svojih pogledih in predsedniških ciljih na področju mobilnosti. Srečanja so se udeležili dr. Milan Brglez, dr. Anže Logar, Janez Cigler Kralj, dr. Nataša Pirc Musar in dr. Vladimir Prebilič.

Skupina Emil Frey je na dogodku sodelovala s svojimi naprednimi vozili 12 blagovnih znamk in omogočila preizkus varne vožnje z uporabo napredne aktivne ter pasivne varnosti. Predsedniška kandidatka in kandidati so tako na poligonu v spremstvu AMZS inštruktorjev preizkusili in odpeljali »predsedniški krog« s Hondo Civic, Alfo Romeo Tonale, Peugeotom 308 SW, Mercedes-Benzom EQS, Citroënom C5 X, DS 4 in DS 9. »Predsedniški krog« je bil zasnovan na podlagi dolgoletnega dela AMZS na področju usposabljanja voznikov. Na ta način so kandidatka in kandidati doživeli delček tega, s čimer AMZS na programih varne vožnje pomaga udeležencem, da postanejo še boljši in bolj varni vozniki.

V skupini Emil Frey se aktivno vključujemo pri družbeno koristnih projektih in se trudimo prispevati pri zmanjševanju ogljičnega odtisa, tako z vozili, ki vključujejo v čedalje večji meri hibridne ali električne pogonske sklope kot tudi pri osveščanju vseh zaposlenih o tem, kako lahko z majhnimi dejanji vsak dan prispevajo k izboljšanju življenja na našem planetu.

S projektom smo vsi skupaj želeli kandidate na ta način spodbuditi, da se v predsedniški kampanji in v času svojega mandata aktivno zavzemajo za boljšo prometno varnost državljank in državljanov Slovenije ter za še več strpnosti in medsebojnega spoštovanja v prometu.