Skupina Emil Frey na informativnih dnevih

Kot potencialni delodajalec se je na letošnjih informativnih dnevih bodočim srednješolcem predstavila tudi Skupina Emil Frey.

V petek, 17. 2. in v soboto, 18. 2. 2023 so na srednjih in višjih šolah ter na fakultetah potekali informativni dnevi. Bodoči dijaki in študentje so tako imeli priložnost pridobiti informacije o srednješolskih in študijskih programih ter poklicih in pri tem tudi spoznati delodajalce, ki omogočajo obvezen praktični pouk in vajeništvo. Skupino Emil Frey in številne prednosti dela pri nas smo mladim zato predstavili kar iz prve roke – na dogodkih v Strokovnem izobraževalnem centru Ljubljana in Tehniškem šolskem centru Maribor.

Učencem devetih razredov in njihovim staršem, ki so se zanimali za vpis na programe avtoserviser, avtokaroserist, mehatronik operater in logistični tehnik, smo odgovarjali na vprašanja o možnosti vključitve v program vajeništva, opravljanja praktičnega pouka in zaposlitve po uspešno zaključenem šolanju. Povabili smo jih k izpolnjevanju kratkega e-kviza o poznavanju Skupine Emil Frey, obiskovalci in dijaki SIC Ljubljana pa so lahko tudi sedli za krmilo tovornjaka Mercedes-Benz in atraktivnega terenca Jeep Wrangler.

Dogodek je bil zelo uspešen in dobro obiskan, zagotovo pa smo pritegnili kar nekaj pozornosti, saj prošnje za vajeništvo in opravljanje prakse že prihajajo.