Skupina Emil Frey odpira številne priložnosti mladim

V skupini Emil Frey veliko pozornosti namenjamo izobraževanju in predstavitvi poklicnih priložnosti pri nas.

Avtomobilska dejavnost je tesno povezana s tehnološkim napredkom in nenehnim izobraževanjem, še posebej v času digitalizacije in pospešene elektrifikacije. Zato v skupini Emil Frey veliko pozornosti posvečamo šolanju svojih zaposlenih, ter vlagamo v izobraževanje mladih, ki šele pridobivajo nova znanja. Zavedamo se, da je poklicno usmerjanje daljši proces, zato želimo učencem in dijakom tehniških šol kar najbolje predstaviti poklice, za katere se odločajo.

Tudi letošnji informativni dnevi na srednjih šolah so postregli z odlično priložnostjo za druženje z bodočimi dijaki in njihovimi starši. Ekipi Autocommercea in Emil Frey Avtocentra sta tokrat na SIC Ljubljana in TŠC Maribor s ponosom predstavljali številne zaposlitvene možnosti po končanem šolanju ter odgovarjali na vprašanja o praktičnem usposabljanju z delom, programih mentorstva, vajeništvu, štipendiranju in vseh prednostih, ki jih delo pri nas prinaša. Mladi so se lahko pomerili še v poznavanju dejavnosti skupine Emil Frey in si s tem priigrali privlačne nagrade. Poleg tega smo dogajanje popestrili z ogledom znamk oz. vozil, ki jih ima pod svojim okriljem skupina Emil Frey v Sloveniji: nemalo pozornosti sta požela mali posebnež med vozili Citroën AMI in najnovejši težkokategornik Mercedes-Benz, ob novem Peugeot 2008 so obiskovalci lahko kot novost preizkusili prvi avto chatbot, predstavili smo tudi DS 4 in kot projekt prihodnosti električni Mercedes-Benz EQA.

Teden dni zatem pa smo v prostorih skupine Emil Frey v Ljubljani gostili 50 dijakov Srednje tehnične šole iz Murske Sobote. Na tehniškem dnevu so spoznali veliko zanimivosti iz sveta avtomobilizma – od telematike in asistenčnih sistemov vozil, do teoretičnega prikaza smernic pri servisiranju in vzdrževanju vozil. Kasneje so se dijaki razdelili v skupine, glede na temo, ki jih zanima. Obiskali so servis osebnih vozil Mercedes-Benz, mehanično delavnico, kleparsko-ličarsko delavnico, servis in prodajne salone Emil Frey Avtocentra, servis gospodarskih vozil in salon osebnih vozil Mercedes-Benz ter strojno delavnico, na koncu pa obhod zaključili v šolskem centru.

Kot zanimivost so si ogledali tudi  zaklonišče, kjer so mladi gostje spoznali zgodovino avtomobilskih znamk, ki jih zastopajo podjetja skupine Emil Frey. Preurejeni prostori v zaklonišču pa so jim razkrili namen gradnje zaklonišč in veliko zanimivosti v zvezi s tem.

Veseli smo, da lahko mlade spodbujamo k odločitvi za izbiro pravega poklica in jim odpiramo priložnost za delo pri nas. Verjamemo, da smo s svojo prisotnostjo in dejavnostmi navdihnili in opogumili marsikaterega bodočega dijaka. Dogodka na obeh šolah sta bila uspešna in dobro obiskana, zagotovo smo pritegnili tudi veliko pozornosti in na tem mestu gre iskrena zahvala vsem sodelavcem, ki so pri tem sodelovali.