Skupina Emil Frey odprla prvi kompetenčni center za baterije

Skupina Emil Frey je odprla prvi kompetenčni center za baterije osebnih in gospodarskih vozil različnih znamk.

Aprila je vrata odprl prvi kompetenčni center za baterije, ki se nahaja v sklopu prenovljenega servisa gospodarskih vozil Mercedes-Benz na Baragovi 12 v Ljubljani. Novi center, ki ga upravlja podjetje Autocommerce, nudi celovite storitve vzdrževanja in obnove litij-ionskih baterij za osebna in gospodarska električna vozila različnih znamk.

»Z izjemnim ponosom naznanjamo odprtje kompetenčnega centra za baterije osebnih in gospodarskih vozil ter prenovljenega servisa gospodarskih vozil Mercedes-Benz. Ta korak pomeni začetek nove dobe v sektorju mobilnosti, ki združuje tradicijo z inovativnostjo. V skupini Emil Frey smo predani zagotavljanju vrhunskih storitev in rešitev, ki so v koraku s časom in potrebami naših strank. Verjamemo, da bo kompetenčni center za baterije prispeval k bolj zeleni in učinkoviti prihodnosti transporta in še dodatno utrdil naš položaj v industriji.« Jožko Tomšič, generalni direktor skupine Emil Frey za Slovenijo.

Kompetenčni center za baterije združuje ekipo visoko specializiranih zaposlenih z obsežnim znanjem o baterijski tehnologiji. Ti strokovnjaki so opremljeni za obravnavo številnih vprašanj od diagnostike do popravil in obnove litij-ionskih baterij obeh tipov, NMC in LFP. Prav tako je v kompetenčnem centru zaposlen usposobljen voznik za ADR prevoze.

Inovativna delavnica je sestavljena iz treh sklopov: delavnice, namenjene popravilu baterij, namenskega zunanjega skladišča za baterije ter posebnega delovnega mesta, namenjenega popravilom električnih avtobusov in tovornjakov. Delavnica je opremljena z najnovejšo tehnologijo, ki omogoča varno in učinkovito delo na baterijskih sklopih in pridruženih komponentah. Na voljo so specialna orodja za diagnosticiranje, popravilo in testiranje baterij.

V Kompetenčnem centru veljajo strogi varnostni protokoli, ki zagotavljajo temeljito zaščito osebja in okolja. Vsi postopki diagnostike, popravil in obnove litij-ionskih baterij sledijo najboljši praksi v panogi in so v skladu z ustreznimi varnostnimi predpisi.

S poudarkom na kakovosti, varnosti in inovativnosti želi Autocommerce postati vodilni v panogi oskrbe vseh vrst litij-ionskih baterij za osebna in tovorna električna vozila in zagotoviti zanesljive rešitve za baterijske sisteme.

Več si lahko preberete v priloženem Sporočilu za javnost.