Skupina Emil Frey podprla vzpon na Triglav

V srcu slovenskih gora se je prejšnji teden prav posebna skupina planincev odločila osvojiti vrh Triglava. V ekipi je bilo namreč 17 slepih in slabovidnih ter posameznikov z nevrološkimi motnjami in okvaro sluha ter jasnim ciljem: osvojiti vrh našega očaka.

Slepi in slabovidni planinci na Triglavu

Foto: inPlaninec

Projekt “Slepi in slabovidni po Slovenski planinski poti,” ki ga izvajata odbor inPlaninec Planinske zveze Slovenije ter Kulturno-prosvetno in športno-rekreativno društvo slepih in slabovidnih “Karel Jeraj”, je ponovno dokazal, da ovire za tiste, ki sledijo svojim sanjam, praktično ne obstajajo. To je bila nedvomno najzahtevnejša letošnja aktivnost, saj je vsak invalidni planinec potreboval spremljevalca, nekateri celo dva, ki so jih vodili po zahtevnih delih planinske poti.

V tej navdihujoči pustolovščini smo bili še posebej pomembni partnerji, ki smo jim stali ob strani. S ponosom lahko povemo, da smo odpravo na Triglav finančno podprli tudi v skupini Emil Frey. Družbena odgovornost je za nas ključnega pomena in zavedamo se, da lahko majhni koraki prinesejo velike spremembe. Upamo, da smo s svojo podporo tem izjemnim planincem omogočili, da so stopili še bližje k uresničitvi svojih sanj.

Naj bo ta uspešna odprava na Triglav zgled in sporočilo, da lahko s skupnimi močmi dosežemo velike spremembe in tudi tisto, kar se na prvi pogled zdi nemogoče. Izjemna in vztrajna ekipa planincev pa nas je opomnila, da nobena ovira ni nepremagljiva, kadar po poti hodimo skupaj.

Foto: inPlaninec