Skupina Emil Frey uspešno zaključuje leto

V Emil Frey Slovenija z zanosom naznanjamo izjemne dosežke leta 2023, s katerimi je naša skupina še dodatno utrdila svoj položaj na trgu in obenem presegla zastavljena pričakovanja.

Vse znamke v skupini Emil Frey so na slovenskem trgu v letošnjem letu do vključno meseca novembra prodale 9.426 vozil, kar predstavlja 17,73 odstotka vseh v Sloveniji prodanih osebnih in lahkih gospodarskih vozil. Skupina Emil Frey tudi na trgu lahkih gospodarskih vozil dosega odličen 29,80-odstotni tržni delež, kar jo uvršča v sam vrh prodaje tega segmenta vozil.

Trg vozil z nizkimi emisijami v Sloveniji predstavlja 8,93 odstotka oziroma 4.747 vozil, pri čemer znamke skupine Emil Frey na trgu 100-odstotno električnih vozil predstavljajo 14,48-odstotni tržni delež, medtem ko na trgu priključnih hibridov predstavljajo kar 28,02-odstotni tržni delež.

Na trgu težkih tovornih vozil izjemne rezultate dosega znamka Mercedes-Benz, ki je na prvem mestu z 21,91-odstotnim tržnim deležem in 531 prodanimi vozili do vključno novembra 2023. Prav tako dosegajo dober rezultat tudi v kategoriji avtobusov – M3, v kateri znamki Mercedes-Benz in Setra s prodajo 28 avtobusov do vključno novembra 2023 dosegata 22,05-odstotni tržni delež.

Jožko Tomšič, generalni direktor skupine Emil Frey za Slovenijo, je ob tem poudaril: »Za nami je uspešno leto in pred nami novo, dobro leto, ki napoveduje mnoge novosti in projekte. Novih ciljev se lotevamo še bolj ambiciozno, za nas predstavljajo nove izzive, ki jih narekujejo hitre spremembe na trgu. Vse to pomeni, da bo 2024 leto velikih priložnosti za vse nas, da postanemo še boljši!«

Investicije – temelj za prihodnost

Tekom leta smo v skupini Emil Frey izvedli tudi obsežne investicije v znesku 2,8 mio EUR, ki nam bodo zagotovile trajnostno rast in odličnost v prihodnjih letih. Z nenehnim vlaganjem v infrastrukturo, tehnologijo in človeške vire, se pripravljamo na izzive prihodnosti ter zagotavljanje vrhunske izkušnje našim strankam.

V začetku marca smo tako odprli vrata lastnega klicnega centra, ki nudi podporo vsem lastnikom vozil 12 blagovnih znamk, ki jih zastopajo podjetja v skupini. Hkrati v skupini podpiramo inovativnost in podjetništvo in v ta namen smo vzpostavili podjetniški center Generator, v katerem spodbujamo podjetnike pri razvoju njihovih poslovnih idej.

Meseca maja smo z inovativnim pristopom organizirali enega največjih avtomobilističnih spektaklov leta v Sloveniji, prvi Emil Frey dinamični avtosalon, dogodek, ki je upravičil visoka pričakovanja, saj je na njem več kot 6.000 slovenskih voznikov dobilo priložnost osebnega srečanja z avtomobilsko prihodnostjo. Na sedmih vozniških preskusih na poligonu AMZS Centra varne vožnje na Vranskem je bila predstavljena raznolika mobilnost 12 znamk, ki pokriva najrazličnejše želje in potrebe sodobnega voznika ter nudi zmogljivost, prostornost, varnost in cenovno dosegljivost.

Avgustovska vodna ujma in njeno opustošenje Slovenije nas je vse pustila brez besed. Vendar ne brez dejanj. Pomagali smo kot posamezniki, podjetja in kot skupina. Najbolj prizadetim regijam v Sloveniji, občinam Črna na Koroškem, Luče, Mežica, Prevalje in Ravne na Koroškem, smo donirali pet vozil blagovnih znamk Citroën, Fiat, Mitsubishi Motors, Mercedes-Benz in Peugeot, ter 5 let brezplačnega rednega servisiranja. Občini Ljubno pa izročili v 6-mesečno uporabo težko tovorno vozilo Mercedes-Benz Acros s kiper nadgradnjo podjetja TTN. Zavedamo se, da kot podjetje dobro poslujemo zaradi zvestih kupcev, zato smo se odločili družbi pomagati na svoj način – z avtomobili.

Ena večjih investicij skupine v letu 2023 je bila nadgradnja Mercedes-Benz centra v Ljubljani, ki je svoja vrata odprl v začetku septembra. Prodajni salon in servis osebnih in lahkih dostavnih vozil Mercedes-Benz Emil Frey Avtocentra Ljubljana sta dobila novo podobo po najnovejšem konceptu MAR20X, ki predstavlja odziv na številne spremembe pri prodajnih in poprodajnih storitvah ter omogoča prilagoditev naraščajočim potrebam in pričakovanjem sodobnih kupcev. V prenovljenem prodajnem salonu v Ljubljani je bil vzpostavljen tudi edinstven prostor, AMG PERFORMANCE CENTER – unikaten in edini tovrstni center v celotni regiji.

Na celotnem območju avtomobilskega mesta za ljubljanskim Bežigradom je bila v letošnjem letu opravljena tudi izgradnja omrežja za postavitev 70 električnih polnilnic.

V skupini močno podpiramo tudi razvoj pooblaščene prodajno-servisne mreže: novi oz. razširjeni prodajno-servisni centri širom Slovenije za znamke Citroën, Mercedes-Benz, DS Automobiles, Jeep, nadalje vpeljava koncepta MAR20X v pooblaščeni mreži Mercedes-Benz ter vzpostavitev novih lokacij na področjih, kjer znamke skupine Emil Frey še niso zastopane.

Jožko Tomšič, generalni direktor skupine Emil Frey za Slovenijo, je na novinarski konferenci ob zaključku poslovnega leta povzel: »Skupina Emil Frey odločno napoveduje, da bo tudi v prihodnjem letu nadaljevala s strateškimi investicijami, utrjevala svojo prihodnost in še naprej izkazovala zavezanost k dolgoročnemu uspehu.«

Zaklonišči pod avtomobilskim mestom Emil Frey

Nabor izjemnih dosežkov smo ob izteku leta zaokrožili še z odlično izvedeno obuditvijo zakloniščnih prostorov v bližnji ljubljanski soseski. Le-tem smo vdahnili novo vsebino, s katero ohranjamo zgodovinsko dediščino in spodbujamo zavedanje o razvoju avtomobilske panoge v naši državi. Zakloniščni prostori so tako postali razstavni prostor, ki obiskovalcem omogoča sprehod skozi zgodovino zaklonišč in avtomobilske industrije ter nam bodo obenem služili tudi za interna izobraževanje in dogodke.