Skupina Emil Frey z dvema “avtomobilskima oskarjema”

Skupina Emil Frey praznuje dve prestižni lovoriki, saj je bil Jeep Avenger razglašen za Evropski avto leta 2023, Peugeot 308 pa za Slovenski avto leta 2023.

JEEP AVENGER – EVROPSKI AVTO LETA 2023

Novi Jeep Avenger, prvi popolnoma električni Jeep, je bil na avtomobilskem salonu v Bruslju proglašen za Evropski avto leta 2023. To je veliko priznanje za znamko, saj je Avenger prvi Jeep-ov avtomobil, ki je osvojil ta prestižni naziv v 58-letni zgodovini tekmovanja. Novi SUV je zabaven in razburljiv, namenjen aktivnim ljudem, ki iščejo vozilo kompaktnih dimenzij z najsodobnejšimi tehnološkimi funkcijami. Zasnovan je za potrebe evropskih strank, saj ga odlikujejo funkcionalna zasnova, kompaktne mere, prostorna in vsestranska notranjost, najsodobnejša tehnologija in velik doseg.

Avengerja, ki je skupno dosegel 328 točk in se uvrstil na stopničke na skoraj vseh evropskih trgih, je izbrala neodvisna komisija 59 strokovnih žirantov iz 22 držav. Avenger je odslej na voljo za prednaročila tudi na naših pooblaščenih prodajnih mestih.

PEUGEOT 308 – SLOVENSKI AVTO LETA 2023

V novomeški tovarni podjetja Adria Mobil je potekal zaključni dogodek izbora »Slovenski avto leta 2023«, kjer je laskavi naslov zmagovalca osvojil Peugeot 308.

Za Peugeot je to po letu 2017, ko je Slovenski avto leta postal Peugeot 3008, že drugi naslov najboljšega avtomobila v Sloveniji v zadnjih šestih letih; v napetem obračunu je peugeot 308 za tri točke premagal Oplovo astro.

V tržno zanimivem segmentu C je Peugeot 308 ponudil optimalno kombinacijo dizajna, funkcionalnosti, varnosti in prijaznosti do okolja.

V veliko čast nam je, da so izjemne lastnosti Peugeota 308 prepoznali bralci in predstavniki strokovnih medijev in s tem potrdili, da je model 308 na novo definiral in postavil kriterije v segmentu kombilimuzin.

Videoposnetek letošnjega izbora Slovenski avto leta 2023 si lahko ogledate na spletnih straneh in kanalih družbenih omrežij vseh sodelujočih medijev ter na spletni strani www.slovenskiavtoleta.si.

Foto: Uroš Modlic