Citroën AMI: električna mobilnost dostopna vsem

Popolnoma električni Citroën AMI predstavlja revolucionaren korak naprej k prizadevanju za trajnostno mobilnost in dostopnost električnih vozil širšemu krogu ljudi. AMI je na voljo po konkurenčni ceni, ki bo pomagala zmanjšati ovire za vstop v svet električnih vozil. Uporabniki pa ga lahko vozijo brez vozniškega izpita kategorije B, zgolj s kategorijo AM, kar je odlična novica tudi za mlajše generacije.

Citroën AMI je kompakten, urbani avtomobil, ki je zasnovan za enostavno uporabo in maksimalno praktičnost. S svojo inovativno zasnovo in električnim pogonom je idealna izbira za kratke mestne vožnje, ki so postale del našega vsakdana. AMI ponuja tudi okolju prijazno vožnjo v mestu in predstavlja odgovor na nove potrošniške navade ljudi. 

AMI je 100-odstotno električen, polnite ga na klasični 220 V vtičnici, vozite ga lahko od 15. leta dalje z AM kategorijo, ima do 75 km dosega, dolg je 2,41 metra, lahko ga najamete preko Free2move ali naročite po spletu.  

Uporabniki v Sloveniji lahko izbirajo med tremi različicami vozila My AMI, My AMI COLOR (Orange, Blue, Grey), My AMI TONIC in My AMI CARGO. My AMI CARGO je za razliko od osnovnih modelov AMI namenjen za potrebe poslovnih uporabnikov, kot so dostava hrane, pošte, podjetja, ki dajejo vozila v najem, za samostojne podjetnike ali občine in mnoge druge dejavnosti. Ob tem predstavlja tudi odlično priložnost za promocijo lastne dejavnosti, AMI namreč lahko služi kot pravi reklamni pano na 4 kolesih.

Več podrobnosti o vozilih AMI najdete tukaj.

AMI je odlično dopolnilno prevozno sredstvo v gospodinjstvu in je namenjen družinam z najstniki, starimi od 15 do 18 let. Pogosto v teh letih še nimajo vozniškega izpita, zato jim AMI omogoča optimalno prevozno sredstvo po mestu. Ob tem je namenjen tudi upokojencem, ki iščejo majhno in okretno vozilo ter prevozijo kratke razdalje, in jim tako poenostavlja vsakodnevno mobilnost. Vrsto prednosti bodo v njem prepoznali tudi tisti, ki so trajnostno naravnani, ter tisti, ki ga bodo po potrebi najemali preko storitve mobilnosti Free2move.

Dizajn vozila AMI je zasnovan zelo premeteno: dvoje širokih vrat, ki so popolnoma enaka, ponujata klasično odpiranje na sovoznikovi strani in nasprotno obrnjeno na voznikovi strani. Zahvaljujoč panoramski strehi ponuja AMI pravi občutek prostornosti in osvetljenosti, okrepljen z velikim vetrobranskim steklom, stranskimi stekli in zadnjim steklom. Velike steklene površine zagotavljajo 360 stopinjsko vidljivost tako vozniku kot sovozniku. Nudi tudi prostor z USB vtičnico, ki je namenjen polnjenju pametnega telefona ali predvajanja glasbe z USB ključem. Omogoča nadziranje vseh aplikacij, ki so bile predhodno nameščene na pametni telefon. S pomočjo mobilne aplikacije My Citroën pa lahko dostopate do vseh podatkov o vozilu AMI: razpoložljiv doseg, prevožene kilometre, preostalega časa do 100-odstotne napolnjenosti in opozoril o redni vzdrževalnih intervalih.