Izjemna investicija skupine Emil Frey v novo lokacijo

Skupina Emil Frey tudi v letu 2024 odločno zasleduje ambiciozne cilje. Med tokratnimi, večjimi je investicija v novo dodatno lokacijo za prodajno-servisni center gospodarskih vozil Mercedes-Benz.
Skupina Emil Frey, ki je leto 2023 zaključila z izjemnimi dosežki, s katerimi je dodatno utrdila svoj položaj na trgu, tudi v prihodnje odločno zasleduje ambiciozne cilje. Med prvimi večjimi projekti, ki so jih v skupini Emil Frey napovedali za leto 2024, je investicija v novo dodatno lokacijo za prodajno–servisni center gospodarskih vozil Mercedes-Benz v Občini Log –  Dragomer.

Izjemna investicija skupine Emil Frey v novo lokacijo

Projekt so v skupini Emil Frey predstavili skupaj z Občino Log – Dragomer, ki bo s tem dobila nova delovna mesta in priložnosti za razvoj. Ob koncu novinarske konference so predstavniki skupine Emil Frey in župan Občine Log – Dragomer zasadili drevesa, ki simbolizirajo skupno zavezanost k družbeno odgovornemu sodelovanju. Z investicijo v novo lokacijo, ki jo bo upravljalo podjetje Autocommerce, generalni uvoznik gospodarskih vozil Daimler Truck AG, želijo okrepiti prisotnost na trgu gospodarskih vozil, povečati konkurenčnost podjetja in zagotoviti dolgoročno rast.

Kot je uvodoma poudaril Jožko Tomšič, generalni direktor skupine Emil Frey za Slovenijo, »Skupina Emil Frey ostaja zavezana svojim ambicioznim ciljem in nadaljuje z inovativnimi projekti, ki krepijo naš položaj na trgu. Odlični rezultati preteklega leta kažejo, da nam stranke zaupajo in od nas pričakujejo najboljšo in najsodobnejšo ponudbo. Tudi zato smo se odločili za investicijo v Občini Log – Dragomer, ker je to le eden od korakov, ki nas peljejo v prihodnost. Veseli smo, da smo v omenjeni občini našli kompetentnega sogovornika, ki z nami deli vrednote kot so zavezanost k trajnosti, usmerjenost v dolgoročni razvoj in družbeno odgovornost. To ne pomeni le odlične priložnosti za skupino Emil Frey, pač pa odpira številne nove perspektive tudi za lokalno okolje in tamkajšnje prebivalce.« 

V nadaljevanju pa je Rasto Oderlap, direktor podjetja Autocommerce, izpostavil: »Dosledna usmerjenost k strankam je ključnega pomena za uspeh družbe Mercedes-Benz Trucks. Pri tem imata odločilno vlogo kakovostna prodajna in poprodajna organizacija. Skladno s tem je nadaljnji razvoj prodajno-servisne mreže z dodatno lokacijo v občini Log – Dragomer pomemben del naše strategije. Trenutno je v izvedbi tudi prenova servisne delavnice v Ljubljani na Baragovi ulici 12, posodobitev strojne delavnice in gradnja baterijske delavnice na isti lokaciji. Novi center gospodarskih vozil ne pomeni le pomembnega mejnika za Autocommerce, temveč za celotno skupino Emil Frey v Sloveniji. Posebej smo veseli integracije storitev na lokaciji Log – Dragomer. Prvič, to krepi našo prodajno servisno mrežo Mercedes-Benz v Sloveniji, ki bo s sedmini servisi največja servisna mreža za tovornjake in avtobuse v Sloveniji, in drugič, postavljamo tudi nove standarde pri vzdrževanju in popravilih vozil s tehnologijo baterij in gorivnih celic.« 

Miran Stanovnik, župan občine Log – Dragomer pa je poudaril: »Izjemno ponosni smo, da občina Log – Dragomer z novimi investicijami in nastajajočim avtocestnim priključkom postaja vse bolj pomembna logistična točka v Sloveniji. Sodelovanje s Skupino Emil Frey v našo občino prinaša najsodobnejše tehnologije gospodarskih vozil in s tem številne priložnosti za lokalni razvoj. Zavedamo se, kako dragoceno je imeti v občini nove zaposlitvene priložnosti, še posebno za mlade, ki si želijo delati v tehniških poklicih. Vse našteto pa ne bi imelo smisla, če ne bi bil projekt zasnovan trajnostno in v skrbi za okolje, kar želimo simbolično poudariti z zasaditvijo dreves. Veseli nas, da smo v Skupini Emil Frey našli partnerja, ki ceni in podpira lokalno okolje, v katerem deluje.«

 

Investicija – naložba v prihodnost
Prvi del investicije zajema nakup zemljišč v gospodarski coni ob avtocesti Ljubljana – Koper v skupni površini 26.142 kvadratnih metrov. Drugi del investicije vključuje izgradnjo novega prodajno-servisnega centra za gospodarska vozila Mercedes-Benz. Trenutno poteka izdelava in pridobivanje vse potrebne gradbeno tehnične dokumentacije, čemur bodo namenili celotno leto 2024. Gradnja centra za gospodarska vozila Mercedes-Benz se bo predvidoma začela v letu 2025, center pa bo vrata za svoje stranke odprl leta 2026. Skupna vrednost investicije je ocenjena na okrog 15 milijonov evrov.

Tržne razmere
Investicija je odgovor na zahteve trga, saj je podjetje Autocommerce v letu 2023 zabeležilo rekordno prodajo gospodarskih vozil Mercedes-Benz, in sicer kar 594 prodanih tovornih vozil. Obenem beležijo nenehno rast slovenskega voznega parka registriranih gospodarskih vozil ter posledično ocenjujejo, da obstaja potreba po novi dodatni lokaciji, ki bo zagotavljala kakovostno servisiranje tovornih vozil in nudila dodatno podporo strankam v tem segmentu.
V podjetju se veselijo novega centra, ki bo strankam zagotovil celostno transportno storitev na enem mestu in voznikom nudil prostor za kakovosten počitek. V novem prodajno–servisnem centru pa načrtujejo od 30 do 50 novih delovnih mest.

Pripravljeni na prihodnost transporta
Novogradnja bo odlično pripravljena na prihodnost transporta: delovna mesta in prostori bodo zasnovani tudi za vzdrževanje in popravilo baterijsko-električnih modelov tovornih vozil in avtobusov, za posege na vozilih s pogonskimi vodikovimi tehnologijami ter za popravilo vozil na plinski pogon. S tem bo center gospodarskih vozil Log – Dragomer postal prvi center za gospodarska vozila Mercedes-Benz v Sloveniji, ki bo izpolnjeval vse zahteve za popravilo in vzdrževanje dizelskih vozil, vozil s pogonom na vodik in elektriko na enem mestu.
V centru bo urejena tudi električna polnilnica za gospodarska vozila kapacitete do 300 kilovatov. Načrtujejo tudi ureditev polnilnice, ki bo zagotavljala megavatno polnjenje. V prihodnosti pa tudi polnilnico za vozila na vodik.

Energijska učinkovitost in trajnost
Nov prodajno-servisni center za gospodarska vozila Mercedes-Benz je načrtovan kot sodoben in trajnosten objekt, ki upošteva družbene, okoljske in ekonomske vidike. Celoten objekt bo obsegal približno 2.500 kvadratnih metrov. Od tega bo 2.000 kvadratnih metrov namenjenih sodobni delavnici, 500 kvadratnih metrov bo namenjenih sprejemu strank, salonu in prostorom za zaposlene.

Moderna delavnica, sodobna delovna mesta
Nov center gospodarskih vozil bo zasnovan po najnovejših standardih, kjer bodo delovni procesi digitalizirani v največji možni meri. Delavnica bo opremljena s stezo za preizkus zavor tovornih vozil, prikolic in lahkih dostavnih vozil ter bo zasnovana na način, da bo omogočala kakovostno izvedbo storitev vzdrževanja, popravil, pregleda tehničnih lastnosti vozil in izvedbo ličarsko-karoserijskih popravil na tovornih vozilih in avtobusih.
V sklopu servisa bo na voljo poseben prostor, namenjen voznikom in strankam, kjer bodo lahko kakovostno izkoristili svoj prosti čas med servisnim popravilom njihovega vozila.

Idealna lokacija Log – Dragomer
Lokacija Log – Dragomer je idealna za novo lokacijo, saj bodo urejene dobre povezave z avtocesto. Do izvoza za Vrhniko je le 7,2 kilometra, novo nastajajoči avtocestni izvoz Log – Dragomer bo oddaljen le 3,8 kilometra. Enako velja za distribucijski promet v in iz središča Ljubljane. Bližina mestnega središča pomeni tudi kratke razdalje za uporabnike mestnih avtobusov in prihrani čas za prevoze na servis in nazaj.

Sodelovanje na temelju družbene odgovornosti
Skupina Emil Frey je nosilec certifikata za družbeno odgovornost. Pri svojem poslovanju se z odgovornostjo posveča skrbi za svoje zaposlene in se enako odgovorno z upoštevanjem širšega družbenega okolja loteva vseh svojih projektov. Tudi zato je v načrtovanje novega prodajno-servisnega centra vključila Občino Log – Dragomer.
Poleg zaposlitvenih možnosti za lokalno prebivalstvo bodo v lokalnem okolju spodbujali tudi zanimanje za tehniške poklice. V skupini Emil Frey bodo namreč zagotovili kadrovsko štipendijo za dijaka/injo tehniške smeri, ki jo bodo v sodelovanju z Občino Log – Dragomer podelili v začetku prihodnjega šolskega leta. Na tak način bo Skupina Emil Frey podprla šolanje in zaposlovanje najmanj eni mladi osebi, obenem pa bo s kadrovskim štipendiranjem promovirala karierno pot in tudi zaposlovanje na področju tehnike, gospodarskih vozil in transporta.

Več si lahko preberete v priloženem Sporočilu za javnost.